Search
en-UStr-TR
III. KOBİ Zirvesi "İnovasyon ve Bilişim" teması ile 20-21 Haziran 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi.
Yatırım Geliştirme Ajansı (YAGA)
/ Haber Kategorisi: Uncategorized

III. KOBİ Zirvesi "İnovasyon ve Bilişim" teması ile 20-21 Haziran 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi.

2016 yılından bu yana KKTC KOBİ Zirvelerini düzenleyen KOBİGEM, geçtiğimiz yıl itibarıyle Başbakanlık bünyesinde hizmet veren Kıbrıs Türk Yatırım Geliştirme Ajansı (YAGA) ile güçlerini birleştirerek 20-21 Haziran tarihlerinde zirvelerin üçüncüsünü “İnovasyon ve Bilişim” teması ile düzenledi.

2016 yılından bu yana KKTC KOBİ Zirvelerini düzenleyen KOBİGEM, geçtiğimiz yıl itibarıyle Başbakanlık bünyesinde hizmet veren Kıbrıs Türk Yatırım Geliştirme Ajansı (YAGA) ile güçlerini birleştirerek 20-21 Haziran tarihlerinde zirvelerin üçüncüsünü “İnovasyon ve Bilişim” teması ile düzenledi.

"III. KKTC KOBİ Zirvesi" paydaşları arasında Türkiye'de sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen program ve projeleri geliştiren ve bu konuda pek çok başarıya imza atan KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı),TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği), TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi), HABİTAT Derneği ve TİKAD (Türkiye İş Kadınları Derneği) yer aldı.

20 Haziran günü ülkemizin özellikle bilişim konusunda girişimci ve bu yolda başarılı olma ihtimalini artırmak isteyen kişiler için güvenli kazanç fırsatları sunan, bilişim ve inovasyon konusunda yatırımcıların önünü açan konuların tartışıldığı ve bu konu ile ilgili ülkemizde İnovasyon ve Bilişim Yol Haritasını oluşturmak hedefiyle bir çalıştay düzenlendi. Çeşitli Kamu, Sivil Toplum Kuruluşu ve üniversite temsilcileri yanı sıra Türkiye’den gelen davetliler olmak üzere 66 kişinin katılımıyla düzenlenen çalıştayda  7 ayrı masada sorulan 4 farklı soruya birçok girdi elde edildi. Elde edilen girdilerle yapılacak teknik odak grup çalışmasına müteakip Temmuz ayı içerisinde Çalıştay Raporunun yayınlanması hedeflenmektedir.

21 Haziran günü gerçekleşen zirvenin açılışında Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, Başbakan Ersin Tatar, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Ana muhalefet Partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Turizm Bakanı Ünal Üstel,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile yetkililer yerini aldı.

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi M. Cihat Lokmanoğlu, TİM Yönetim Kurulu ve İnovasyon Komite Üyesi Orhan Sabuncu, Habitat Başkanı Sezai Hazır, TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, Kıbrıs Türk Yatırım Geliştirme Ajansı (YAGA) Direktörü Ebru Kaptan Sertoğlu ile Türkiye’den yetkililer ve davetliler ile birlikte zirveye 516 katılımcı kayıt oldu.

Protokol konuşmalarının ardından yakın gelecekte çeşitli projelerin hayat bulması amacıyla TİM, TİKAD ve HABİTAT Derneği ile işbirliği protokolleri imzalandı. Protokoller çerçevesinde özellikle gençler ve özel sektör temsilcilerine yönelik bilişim alanlarında yeni ve ortak projelerin geliştirilmesi ve geniş bir eğitim sürecinin yanı sıra ticaret ve ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Protokollerin imzalanmasının ardından Başbakan Sn. Ersin Tatar tarafından III. KOBİ ZİRVESİ partnerleri olan KOSGEB, TOBB, TİM, HABİTAT Derneği, TİKAD ve zirve sponsorları olan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu, Türkiye Ekonomi Bankası, Ziraat Bankası ve Creditwest Bankası temsilcilerine teşekkür plaketleri takdim edildi.

Zirvenin öğleden sonra gerçekleşen ikinci bölümünde “İnovatif Girişimcilik ve Yeni Nesil Teknolojiler” ve “Bilişim Ekosistemi” konu başlıkları altında 2 farklı oturum düzenlendi. Oturum başkanlığını HABİTAT Başkanı Sezai Hazır’ın üstlendiği “İnovatif Girişimcilik ve Yeni Nesil Teknolojiler” konulu 1. oturumda; YAGA Direktörü Ebru Kaptan Sertoğlu, Denizler Bilişim Hizmetler Ltd Direktörü Lisani Deniz, LabX Kurucu ortağı Fuat Sami, BlockchainIST Merkezi Direktörü Bora Erdamar, Progar Kurucu ortağı Civan Sözkesen ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu üyesi Sedat Kılıç panelist olarak yer aldı.

Oturum başkanlığını TOBB Sektörler ve Girişimcilik Daire Başkanı Ozan Acar’ın üstlendiği “Bilişim Ekosistemi” konulu 2. oturumda; TİKAD YATIRIM A.Ş Danışmanı Berrak Kutsoy, Viveka Kurucu ortağı Necati Barış Okur, YDÜ Teknoloji Danışmanı Murat Özgören, ODTÜ Rektör Danışmanı Oğuz Solyalı ve DAÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkan Işık Aybay panelist olarak yer aldı.

Panelistlere plaketlerinin sunulması ve aile fotoğrafının çekilmesinin ardından zirve sona erdi.

Zirve ile ilgili detaylı bilgi için KKTC KOBİ Zirvesi sayfasını ziyaret ediniz.

Sonraki Haber YAGA Direktörü Ebru Kaptan Sertoğlu, 8-9 Aralık'ta İstanbul'da düzenlenen "İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üst Düzey Kamu ve Özel Sektör Yatırım Konferansı"na katıldı.
Print
7813
«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
Back To Top