Search
en-UStr-TR
YAGA Direktörü Ebru Kaptan Sertoğlu, 8-9 Aralık'ta İstanbul'da düzenlenen "İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üst Düzey Kamu ve Özel Sektör Yatırım Konferansı"na katıldı.
Yatırım Geliştirme Ajansı (YAGA)
/ Haber Kategorisi: Uncategorized

YAGA Direktörü Ebru Kaptan Sertoğlu, 8-9 Aralık'ta İstanbul'da düzenlenen "İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üst Düzey Kamu ve Özel Sektör Yatırım Konferansı"na katıldı.

"İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üst Düzey Kamu ve Özel Sektör Yatırım Konferansı"nda Ajansımız tarafından ülkemiz yatırım iklimi hakkında bilgi verildi ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın finansal destek programlar hakkında bilgi alındı.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ev sahipliğinde ve T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecen konferans İİT ve İslam Kalkınma Bankası iş birliğiyle düzenlenen konferansta, 2 gün boyunca özel sektör temsilcilerinin kendi aralarında ve kamu kurumlarıyla temas sağlayabileceği toplantılar  ve "Liderler Yuvarlak Masa Oturumu" gerçekleştirildi. Konferans kapsamında, İİT üye ülkelerinin yatırım ajanslarının, diğer ulusal ve uluslararası kurumların ülkelerindeki yatırım olanaklarını tanıtmalarına yönelik sunumlar yer aldı.

Aralarında Gine Devlet Başkanı, Gine-Bissau ve Arnavutluk Başbakanları ve Afganistan, Azerbaycan, Benin, Fas, Filistin, Guyana, Kamerun, Katar, Libya, Maldivler, Malezya, Mali, Moritanya, Nijerya, Pakistan, Somali, Tacikistan, Türkmenistan’ın ilgili bakanlarının da yer aldığı ve KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanmız Hasan Taçoy'un da konuşma yaptığı toplantıda, 46 ülkenin resmi temsilcisi hazır bulundu. Ajansımız tarafından çeşitli ülke temsilcileri ile temaslar gerçekleştirilmesi yanısıra ülkemiz yatırım iklimi hakkında bilgi verildi ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın finansal destek programlar hakkında bilgi alındı.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ev sahipliğinde; İİT Genel Sekreterliği, İslam Kalkınma Bankası Grubu iştirakleri ICD, ICIEC ile SESRIC gibi önemli paydaşların işbirliğinde düzenlenen konferans 8-9 Aralık tarihlerinde olmak üzere iki gün sürdü. İİT üye ülkelerinin kendi aralarındaki yatırımları artırmalarının önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik adımlar ve serbest dolaşımın karşısındaki her tür engeli kaldırmak suretiyle İİT bünyesinde yatırımların teşvik edilmesi ve aynı zamanda İİT bölgesinde iş yapma kolaylığının artırılması Konferansın ana gündem maddeleri arasında yer aldı.

46 ülkeyi temsilen 2 devlet başkanı, 2 başbakan, 27 bakan, 410 kamu kurumu, 700’den fazla özel sektör temsilcisinin katılımı ile başlayan Konferans, hükümet yetkililerinin yanı sıra, yatırım ve sanayiden sorumlu bakanlar, ticaret müsteşarları, yatırım destek ajanslarının üst düzey temsilcileri, 56 İİT üye ülkesinde faaliyet gösteren şirketlerin ve diğer çok uluslu şirketlerin CEO’ları, çok taraflı kalkınma bankalarının/fonlarının başkanları, uluslararası iş dünyasından liderler, analistler, ekonomistler, hukuk uzmanları, akademisyenler, risk uzmanları, uluslararası teşkilatlar ve çok taraflı ajanslar, yatırım danışmanları ve ekonomi müşavirleri, bölgesel ekonomi toplulukları, ticaret odaları, ve ticaret konseyi temsilcilerini bir araya getirdi.

YAGA Direktörü Ebru Kaptan Sertoğlu, Türkiye'de Ajansımız eş kurumu olan ve konferansa ev sahipliği yapan T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut'a davetleri için teşekkürlerini sunup, ileride birlikte yapılacak projeler konusunda istişarelerde bulundu.

Önceki Haber III. KOBİ Zirvesi "İnovasyon ve Bilişim" teması ile 20-21 Haziran 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi.
Sonraki Haber Kıbrıs Türk Yatırım Geliştirme Ajansı Direktörü Ebru Kaptan SERTOĞLU ve beraberindeki heyet Kuzey İrlanda’da üst düzey temaslarda bulundu.
Print
6045
«Nisan 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
Back To Top